Вижте безценните съвети за отслабване на топ диетоложката Петя Раева.

Отслабнах  с 36 килограма преди 8 години, които успявам да задържа и до днес, без да върна нито грам отгоре! По тази причина смятам, че имам правото да систематизирам опита си и да давам препоръчки за здравословно хранене на други хора. Основният принцип, залегнал в моята система, е разделното хранене. Това, което правя, не го наричам диета. Това е начин на хранене. След като си съставих и започнах да следвам тази система, вече не изпитвам стрес, че съм на диета и не трябва да ям и да слабея, защото съм постоянно гладна. Напротив, възприех, че човек може да яде абсолютно всичко, но по определен начин и при правилна комбинация на храните. И най-вече с удоволствие!

Петя Раева си определя седем правила, към които да се придържа, за да отслабне трайно и най-вече здравословно. Ето кои са:

  • Първо правило: Не смесвайте храни, богати на белтъчини, с храни с високо съдържание на въглехидрати на едно хранене! Зеленчуците може да комбинирате както с въгкехидрати, така и с белтъчини.
  • Второ правило: Яжте плодовете самостоятелно преди или между храненията!
  • Трето правило: Варивата (зърнено-бобовите култури) яжте самостоятелно.
  • Четвърто правило: Препоръчително е да консумирате ядките отделно и да не ги смесвате с други групи храни.
  • Пето правило: Пийте течности, когато сте гладни, но не и по време на ядене!
  • Шесто правило: Пийте поне по 2 литра вода на ден! Водата регулира всички телесни функции, включително отстраняването на токсините и отпадаците.
  • Седмо правило: Интервалът между хранене трябва да бъде четири часа, през които не трябва да се яде нищо. Затова не приемайте междинни закуски освен ако не сте истински гладни. В такъв случай може да си позволите да хапнете някое от предложенията, подходящи за междинна закуска.

Здравословно отслабване (4)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *