Артериите са тръбести кръвоносни съдове, които доставя богата на кислород кръв към тъканите на тялото. С годините еластичността на артериите намалява. Храните, които консумираме носят със себе си мазнини и токсини, които се натрупват по стените на кръвоносните съдове. Образуваната шлака стеснява артерията и в най-тежкия случай може да я запуши. Всичко това води до сърдечни проблеми, някои от които могат да са животозастрашаващи. Ето защо е необходимо да подходим отговорно към здравето си, а най-доброто здраве е превенцията. За щастие природата ни е дарила с билки, които помагат да прочистваме артериите си.

 

РЕЦЕПТА:

 

Необходими продукти: 
- корен от валериана - 2 супени лъжици (смлян или счукан);
- семена от копър - 1 чаена чаша;
- натурален пчелен мед - 1 супена лъжица
- вода.

 

Начин на приготвяне:
Изсипете семената от копър и корена от валериан в термос и ги залейте с 1,5 л. вряла вода. Затворете добре термоса и оставете сместа да престои. След 24 часа прецедете и добавете меда, след което разбъркайте добре. Съхранявайте билковата отвара в хладилник.

От отварата се пие по 1 супена лъжица 3 пъти дневно, половин час преди основно хранене. Курсът продължава докато изпиете цялото количество от сместа. 
За профилактика повтаряйте процедурата всяка година по едно и също време.