Сънят е много важен за благосъстоянието на човека и затова е от голямо значение да спите достатъчно и качествено. С натрупването на недоспиване организмът започва да реагира, появяват се редица симптоми, които впоследствие довеждат до проблеми от емоционално и физическо естество. До какво може да доведе липсата на достатъчно сън?

► Намалява се работоспособността, освен, че ще свършите по-малко работа, качество на изработеното също ще се понижи. Недоспиването влияе негативно и на интелектуалните способности, човек губи креативност и се фокусира и запомня по-трудно
► Реакциите се забавят, което е предпоставка за възникване на пътно-транспортно произшествие, трудова злополука и др.
► Понижава се имунитетът
► Човек става раздразнителен, тревожен и податлив на стрес и депресия
► Увеличава се рискът от сърдечно-съдови заболявания. Недостикът на сън може да повиши кръвното налягане и нивата на холестерола, и да предизвика аритмия
► Намалява се количеството на инсулин в организма, което увеличава риска от диабет
► Напълняване- защитна реакция на организма при недоспиване е да изпраща сигнали към мозъка, че е време за хранене. Увеличава се желанието за прием на сладки и солени храни.
► Нарастват нивата на протеини в мозъка, което може да доведе до мигрена.

Затова ако страдате от безсъние, вземете мерки, за да не вредите на здравето си!

RELAX ZONE® - ВОДА ЗА СЪН e 100% натурален продукт в помощ на лесното заспиване и качествения сън! RELAX ZONE® отпуска нервното напрежение и тревожността, благоприятства бързото заспиване и предотвратява честите събуждания през нощта. Иновативната течна формула на RELAX ZONE® помага за по-бързото и по-ефикасно усвояване на активните съставки - Мелатонин, ГАМК (гама-аминомаслена киселина) и Магнезий.