Горчив портокал (Citrus aurantium) идва от цъфтящо вечнозелено дърво в тропическа Азия. Горчивите портокалови дървета сега се отглеждат широко в средиземноморския регион и в още много части на света.

Кората, цветовете, листата, плодовете и плодовите сокове се използват във фармацията, козметиката и ароматерапията. В храната като овкусител се използва горчиво портокалово масло. Плодовете се използват за производство на мармалади и за едни от най – известните ликьори в света, като: Triple Sec, Grand Marnier, Cointreau и Curacao. Тъй като плодът е изключително кисел и горчив, той рядко се яде, освен в Иран и Мексико. Изсушената кора на плодовете също се използва като подправка. Горчивото портокалово масло се извлича от кората и цветовете на дървото. Горчивият портокал съдържа много фитохимикали, които са отговорни за действието му. Концентрацията и въздействието им могат да се променят, в зависимост от частта от използваното растение и начина на нейното приготвяне. Основната и най-изследвана съставка в него е синефрин – вещество подобно на ефедрина, но за разлика от него не е забранен от закона.

Горчивият портокал се използва често в хранителни добавки за загуба на мазнини и като средство за потискане на апетита. Твърди се, че горчивият портокал действа много ефективно при диабет тип II, като подпомага поддържането на здравословни нива на глюкоза в кръвта. Екстрактът от горчив портокал се прилага и при леки стомашни разстройства, тъй като притежава способността да подпомага храносмилането.

Здравословна доза екстракт от горчив портокалов прах се съдържа в New Green Line – топ продукта за отслабване и детоксикация, който подлуди цялата страна. В него са вложени още 11 (!) растителни екстракта, които подпомагат изгарянето на мазнини, потискат апетита, детоксикират черния дроб и жлъчката и засилват метаболизма. Вместо да пръскате стотици левове за продукти с една съставка или неясен ефект, доверете се на New Green Line: най – мощното средство за отслабване, разработено от Петя Раева и екип учени, на база нейният хранителен режим, чрез който тя отслабна с внушителните 36 килограма и продължава да поддържа постигнатите резултати.