Сезонът на вирусите и настинките е в разгара си. Заразите са възможни както по въздушно-капков път (при кихане, кашляне и разговор), така и при допир до заразени повърхности и последващо докосване на носа, устата или очите. И за съжаление никой не е застрахован от това да не „лепне нещо“.

За да се справи с вирусната инфекция, организмът трябва да е здрав и да бъде подготвен за срещата си с нея. Нужна е боеспособна имунна система, която да помогне да се предотврати тежко протичане на болестта. Здравословният начин на живот, качественият сън, консумацията на питателна храна и редовната физическа активност са ключови за доброто здраве и нормалната работа на имунитета. Дефицитът на витамини и минерали и вредните навици, могат да доведат до по-ниска ефективност на имунната система и по-лош имунен отговор срещу патогените. За жалост повечето хора се сещат да подсилят организма си чак, когато вече е настъпила инфекция. А важно условие е витамините, минералите и микроелементите да се приемат, когато сме здрави, а не при първи симптоми на заболяване.

Допълнителният прием на хранителни вещества като Витамин D3, Цинк, Селен и Магнезий могат да имат благоприятен ефект върху човешкия организъм и да съдействат за поддържане на общото благосъстояние и укрепване на имунната система.

Четирите жизненоважни елемента се съдържат в натуралния продукт „Витазон Макс“.

 

Витамин D3 – изключително важен елемент, който спомага за регулиране на имунната функция и благоприятства имунитета. Недостигът на Витамин D се свързва с повишената податливост на организма към инфекции.

Цинк – основен микроелемент, който участва в много от биологичните процеси и съдейства за антивирусната активност на тялото. Цинкът подпомага образуването на имунните антитела (т.нар. имуноглобулини), с което повлиява устойчивостта на организма към инфекции.

Селен – главен компонент на антиоксидантната защита, предпазва клетките от вредното действие на свободните радикали и насърчава работата на имунната система.

Магнезий – изключително ценен за човешкия организъм минерал, който съдейства за правилното протичане на вътрешните процеси в тялото. Повлиява благоприятно функциите на сърдечно-съдовата, нервната и мускулната система. Приемът му е препоръчителен за поддържане на общото здраве, повдигане на тонуса и намаляване чувството за отпадналост и умора.

 

Само 1 капсула „Витазон Макс“ дневно:

  • Допринася за нормалното функциониране на имунната система;
  • Благоприятства поддържането на мускулите и нервната система;
  • Предпазва клетките от оксидативен стрес;
  • Подходящ за прием в разгара на вирусните инфекции, както и при вече настъпило заболяване.