Този въпрос са задавали безброй пъти всички, които започват терапия за облекчаване на нетърпимите костно-ставни болки. Независимо, че вътрешно знаят, че такъв отговор никой не може да им даде…

Засегнатите от артрит, коксартроза, гонартроза, шипове, остеопороза и други ставни болки знаят, че за да има известно подобрение, терапията трябва да продължи минимум 2 до 3 месеца.  Често пъти обаче забравят това, впечатлени от бързия ефект върху близък, роднина, приятел или от медиите.

По принцип е възможно да се получи облекчение на вторият ден или на първата седмица, имало е случаи, в които реални пациенти „хвърлят бастуна“ и започват да се движат и обслужват сами. Но тези случаи за съжаление са рядкост. Това, че при един човек резултатът е дошъл по-бързо не означава, че и при друг ще настъпи за същото време или изобщо ще има такъв.

Всичко е строго индивидуално и е съвкупност от много фактори: възраст, пол, история на заболяването, хранене, двигателна активност, генетична предиспозиция, професия, семейна среда и психическа нагласа. Всяко едно от изброените може да изиграе огромна роля за засилване на болките и много често засегнатите не го отчитат.

  • Възраст

Артритът обикновено започва след 45-годишна възраст и е най-разпространен при хора над 65-годишна възраст. Учените считат, че това се дължи на намаляващия брой на клетките, участващи в регенерирането на хрущяла.

  • Пол

Заболяването засяга и двата пола. До около 50-годишна възраст, заболяването се наблюдава повече при мъже, то след  тази възраст, парадигмата се обръща. Причината е хормоналният дисбаланс в женския организъм по време на пременопаузата и климакса. Тогава нивата на хормона естроген силно намаляват, като по този начин спада и производството на еластин. При жените в много случаи е засегната и тазобедрената става, също както колянната.

  • Затлъстяване и наднормено тегло

Повишаването на телесното тегло играе съществена роля в развитието на костно-ставните заболявания. Той е основен рисков фактор за развитието на артроза, особено на колената и допринася за по-тежки симптоми и протичане на болестта. Допълнителните килограми задълбочават увреждането на ставите и влошават болката и сковаността.

  • Генетична предразположеност

Гени играят съществена роля при предаването на заболяването, засягащо предимно ръцете. Ако Вашата майка или баба е страдала от артрит, вероятно Вие ще бъдете изложени на по-висок риск от развитието на остеоартрит.

  • Професионално развитие и кариера

Хората, които работят или се занимават с някаква дългосрочна дейност, която изисква многократно, силно или прекомерно свиване, сгъване или усукване на колената, повдигане или носене на тежки товари могат да са изложени на двойно по-висок риск от заболяване на колянната или тазобедрената става.

  • Психическа нагласа

Хората трябва да са информирани за очакваните положителни ефекти от всяка терапия и да отчитат трезво резултата от нея, превъзмогвайки желанието си за бърз, сигурен и траен ефект.

При наличието на хронично костно-ставно заболяване, вероятно никога няма да настъпи пълно излекуване. Една нежелана, но често срещана реакция е примирение със ситуацията. Вместо това, всеки трябва да се научи да контролира болестта, а не тя него. Изследванията показват, че колкото повече човек познава болестта си, толкова е по-голяма вероятността да се справи с нея и да прекара живота си без болка и скованост.

Това може да се случи и чрез употреба на подходящи продукти, които да облекчат болката в костите и да доставят ценни хранителни вещества в ставната капсула.

Такъв продукт е последната разработка на фитомедицината у нас – революционната хранителна добавка „Остео Диамант“. Това е биоактивен комплекс от мощни противовъзпалителни съставки от природен произход, които облекчават болката, блокират възпалението и предпазват костите от триене, по време на движение.

„Остео Диамант“ е иновативен продукт, който е предназначен за всеки, който търси облекчение на мъчителните болки.

Можете да поръчате „Остео Диамант“ тук и да го получите с безплатна доставка до офис на Еконт или до Ваш адрес.

Побързайте, не  нужно да прекарвате и минута повече с болки!