Ако спите по-малко от 7 часа на ден, вие вероятно страдате от синдрома на краткия сън. При повечето хора това се получава от прекомерните ангажименти и недостатъчното време, което да отделят за почивка и сън всяка вечер.

Ситуацията обаче не е толкова проста. Не винаги нещата опират само да количество, но и до качество на съня. Получава се, че дори и да прекарвате повече от 8 часа в сън, той може да е с лошо качество и да не е възстановителният сън, от който имате нужда.

Можете да разберете това по симптомите, които го издават: умора, липса на енергия, сърцебиене, слаба концентрация и замаяност. Получаването на достатъчно качествен сън – (бавновълнов) е от изключително значение за възстановяване на тялото, за засилване на имунитета и регенериране на органи и тъкани. Влияе също върху паметта, възможността за научаване на нещо ново, както и върху дневната бдителност.

Вече е ясно, че получаването на достатъчно сън с бавни вълни е от съществено значение на здравето и благополучието. Но това не е само количеството време, което се прекарва в сън с бавни вълни. Това е и силата на тези вълни. Изследванията са установили, че силата и дължината на бавните вълни играят роля във възстановителния сън.

Сънят е една от най-съществените функции на нашето тяло, въпреки че изследователите все още не са в състояние да кажат точно защо е така, което го прави толкова активно поле за изследване. 

В по-голямата си част учените смятат, че сънят помага за изчистване на мозъка от елементарни мисли, натрупани през целия ден, и позволява да се съхраняват съществени части от информация в краткосрочни или дългосрочни центрове за памет.

Част от новите разработки на натурални продукти, които действат благоприятно при безсъние е революционната вода за сън „Релаксзон“. Разработена по патент на НАСА, „Релаксзон“ подпомага естественото заспиване, снема тревожността, която сме натрупали през деня и действа благоприятно върху нервната система.

„Релаксзон“ съдържа само естествени съставки, които снемат тревожността, която понякога пречи на заспиването и успокояват нервната система.

  • Без развиването на зависимост
  • Без сутрешна сънливост
  • Без странични ефекти

ВНИМАНИЕ!

Във водата за сън „РЕЛАКСЗОН“ няма добавена захар, а подсладител и може да се използва свободно от диабетици и от всеки, който контролира телесното си тегло.