Случвало ли ви се е да ви стегне стомаха вечерта,  преди важно събитие на следващия ден? Изпадали ли сте в състояние, в което изпитвате болка в корема, чувство на тежест и подуване, без за това да има обективна причина?

„Нервният“ стомах или синдром на раздразнено дебело черво засяга повече от 20% от населението. Това е често срещан хроничен проблем, който има периоди на обостряне и затишие. Той  атакува предимно жените между 25 – 65 годишна възраст. Причините за появата му все още не са напълно изяснени, но водещи гастроентеролози са на мнение, че се касае за психосоматични фактори – когато сме подложени на стрес, емоции и  напрежение, а също така и на някои дразнители: прекомерна употреба на алкохол, газирани напитки, мляко, шоколад , хормонален дисбаланс в дните преди менструация или при менопауза.

Този синдром е многолик и протича индивидуално при всеки пациент, но най-честите симптоми, които го издават са:

  • подуване на корема и често отделяне на газове
  • необяснима коремна болка
  • запек, диария или редуването им
  • спешни позиви за изхождане

Gastro Zone® е ефективен природен продукт, съдържащ комбинация от растителни екстракти и храносмилателни ензими, които облекчават неразположението в стомаха и подобряват храносмилането.

Gastro Zone® съдържа едни от най-древните и доказано ефективни билки, в помощ на коремния комфорт – Мента, Анасон, Копър, Джинджифил и Ким. Тези стандартизирани растителни екстракти имат силно изразено спазмолитично, антибактериално и противовъзпалително действие.

В състава на Gastro Zone® са добавени и микс от храносмилателни ензими, които започват да действат още в червата и по този начин смилат храната с всичките и полезни съставки, вместо да загнива и да образува шлаки.

Перфектното съчетание на суровините в Gastro Zone®  благоприятно повлиява стомашно-чревното здраве. Те съдействат за отстраняване на оплакванията от тежест и подуване на стомаха и допринасят за премахване на чревните смущенията и болките в стомаха. Gastro Zone® е спасението за всеки, който изпитва болка и тежест след хранене, често страда от запек, има завишено образуване на газове и киселини.