НАКОЛЕНКИТЕ ЗА ЗДРАВИ СТАВИ

Помагат ли наколенките в овладяването на ставната болка? Как се използват и имат ли противопоказания? Колко често трябва да се слагат и по колко е необходимо да се носят? Какви наколенки да изберете: турмалинови, магнитни или такива, които поддържат гръбначния стълб?

На тези и още други въпроси ще се опитаме да дадем изчерпателни отговори в материала по-долу. Ако и Вие сте от стотиците хиляди хора, които страдат от болки и скованост в коленете, тогава четете внимателно.

След това всеки ще може да вземе информирано решение при избора на продукти за своето здраве.

Какво представляват наколенките при болки в костите и ставите?

Наколенките са разработени и предназначени за да осигурят устойчива опора и да облекчат болката и неразположението от костно-ставните проблеми. Те биват няколко вида и ще разгледаме обстойно всеки един от тях.

Магнитните наколенки действат като излъчват безопасно магнитно поле, което прониква на болното място и ренегерира увредените зони. Те притежават силна проницаемост и по този начин взаимодействат с магнитното поле на тялото, като по този начин активират неговата способност за самолекуване.

При магнитотерапията е характерно прилагането на магнитни устройства много близо или върху кожата за продължителни периоди от време. Магнитите са статични и се състоят от един полюс, който е обърнат срещу кожата.

Магнитотерапията е позната от древността, но често отричана от официалната медицина, поради недоказани твърдения. Въпреки това, в последното десетилетие се регистрира бум на употребата на магнитни наколенки за облекчаване на костно-ставните болки. Според експерти, причината се крие във възможността за избягване на нежеланите лекарствени реакции от употребата на НСПВС за овладяване на болковия синдром.

Магнитотерапията в никакъв случай не трябва да се бърка с терапията с магнитно импулсно поле, което включва кратко излагане на много силни електромагнитни полета.

Магнитотерапията не трябва да се използва като заместител на медицинско лечение, когато то е крайно необходимо, но е чудесна допълваща терапия.

Черният турмалин е естествен заземяващ материал, който извлича и абсорбира негативната енергия от тялото. Турмалинът подобрява енергийният поток и идеано средство при блокажи.

Ползите от употреба на магнитни наколенки:

  1. Облекчение на болката

Магнитната терапия може да помогне за намаляване на болката и възпалението в засегнатата област, което може да бъде особено полезно за хора с хронични болкови състояния като артрит.

  1. Подобрен кръвен ток

Подобряването на кръвоснабдяването води до по-бързо заздравяване на засегнатия участък.

  1. Неинвазивна терапия

Магнитните наколенки дават възможност за подобряване на състоянието без да се налага оперативно лечение.

  1. Достъпност

Магнитните наколенки се предлагат на относително достъпни цени и много хора имат достъп до тях.

  1. Липса на странични ефекти

Няма нежелани реакции от употребата на магнитни наколенки, с изключение на устройствата, които са импалнтирани в тялото.

Турмалиновите наколенки използват нанофункционален керамичен прах, който освобождава топлина, когато се стимулира от телесната температура.

Далечният инфрачервен анион прониква дълбоко в кожата и насърчава кръвообращението при засилване на топлинната енергия. Циркулирайки в организма, активират клетките, засилват метаболизма и облекчават болките в ставите.

Поддържащите наколенки или акупресурни наколенки представляват опора в долната част на коляното, която притиска нерва, отговорен за болковия синдром.

Каква наколенка да изберете?

Не е нужно да се колебаете и да правите избор измежду трите вида. У нас вече свободно се продава турмалинова магнитна наколенка „Чудо“. Тя съчетава в себе си силата на турмалиновия прах, осеяна е с над 900 магнита и създава сигурна опора в областта на коляното и целият гръбначен стълб. Изработена е от фин неопрен, който съхне много бързо и не запотява излишно коляното. Наколенката е с 3 зони за захващане: под, над и зад коляното, с помощта на лепенка.

Магнитната наколенка „Чудо“ е най-интелигентния и прагматичен подарък, който може да направите за себе си или за Ваш близък.

 

Как се използват и съществуват ли противопоказания?

Наколенките са универсални и могат да се използват както от мъже, така и от жени. Не трябва да се прилагат върху открити рани, при висока температура, засилено кръвотечение и при прием на антикоагулантни лекарства.

Наколенките не трябва да се използват от малки деца, бременни и кърмещи жени, поради факта, че не са позволени изпитвания върху тези групи хора.

Хора с медицински устройства като пейсмейкъри и/или дефрибилатори не бива да използват магнитна терапия, тъй като тя може да попречи на функционирането на устройствата им.

Употребата им е сравнително лесна: преди слагането на наколенките, като всеки турмалинов апликатор, е необходимо леко да се намокрят с влажна салфетка откъм вътрешната им светла страна и след това да се сложат. Фиксират се непосредствено върху

коленете. След 10 – 15 минути се появява осезаемо усещане за топлина. В зависимост от индивидуалното състояние на организма, може да се регулира продължителността на използване на наколенките – 30 минути до 8 часа.

Ако след началото на ползването им се усеща прекомерно загряване, това е нормална реакция и не причинява никаква вреда на кожата. В този случай се препоръчва наколенките да се свалят за известно време.

Наколенките могат да се използват и без овлажняване с вода – в този случай за получаване усещането за топлина, ще бъде необходимо по-дълго време. Могат да се носят до 8 часа в денонощието, а впоследствие да се слагат и за цяла нощ

(при добра поносимост). След сваляне на наколенките, се наблюдават неголеми зачервявания, които изчезват след няколко часа.

Подарете здраве на Вашите колене – те го заслужават след толкова вярна служба.

Турмалиновите магнитни наколенки „Чудо“:

  • Оказват благоприятно действие на ставите;
  • Поддържат здравината и еластичността на ставния хрущял;
  • Намаляват ставният дискомфорт, причиняван от ежедневния стрес;
  • Забавят процесите на износване и стареене на ставите.

 

Можете да закупите наколенките „Чудо“ тук, да поръчате на телефони 02/822 02 28; 0879 55 08 12 или да посетите нашия физически магазин, намиращ се в гр. София, бул. Христо Ботев 68, до пресечката с ул. „Пиротска“.

Очакваме Ви всеки делничен ден от 10.00 до 18.00 ч.