Зеленият чай произхожда от Китай и Индия и се добива от листата на Camellia sinensis.

Чаят е най-консумираната напитка в света след водата. 78% от него са под формата на черен чай и само около 20 % – зелен чай. Зеленият чай произхожда от Китай и Индия и се добива от листата на Camellia sinensis. Зеленият чай се приготвя от неокислени листа и по този начин задържа в себе си антиоксидантната си активност и количествата полезни полифеноли.

Полифенолите притежават мощна антиоксидантна активност и подпомагат базалния метаболизъм.  Антиоксидантите подпомагат естествената защита на сърцето и кръвоносните съдове. Те също така могат да предотвратят костното възпаление и подуване, да предпазят хрущяла между костите и да намалят дегенерацията на ставите.  Антиоксидантите притежават много мощна антибактериална и противовъзпалителна активност, което прави зеления чай ефикасно средство в борбата срещу вирусите и настинките.

Зеленият чай съдържа от 2% до 4% кофеин, който влияе върху мисленето и бдителността.

Кофеинът в зеленото кафе също така подпомага дейността на невретронсмитерите в мозъка и е отговорен на нашето добро настроение. Зеленият чай притежава лек диуретичен ефект и мек слабителен ефект, като подпомага чревната перисталтика. По този начин помага организмът да се освободи от натрупаните токсини и излишни течности.

Не на последно място – зеленият чай засилва метаболизма и правилното усвояване на мазнини и въглехидрати. Той е незаменим помощник във всяко балансирано хранене, като също така подпомага здравословната редукция на телесното тегло.

Здравословно отслабване (4)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *