Повечето от нас си мислят, че сънят е състояние при което умът и тялото се затварят. Но това не е така!

Сънят всъщност е период, в който мозъкът работи активно и обработва огромен обем от информация, а организмът ни се възстановява и укрепва. Защо трябва да спим и защо по време на сън се случва всичко това, все още науката няма обяснение. Безспорни са обаче твърденията и доказателствата за функциите и като цяло нуждата от пълноценен сън за нашето оптимално здраве.

Основната роля на съня е да ни помогне да „смелим“, обобщим и запазим информацията, получена в будно състояние. В рамките дори и на един ден, нашите мозъци приемат невероятно количество информация. Тази информация не се записва директно в нашия мозък. Фактите регистрирани в ежедневието, за да се превърнат в опит, знания и спомени, трябва да бъдат обработени, т.е. синтезирани и обобщени и да се прехвърлят в дълготрайната памет на нашия мозък. Голяма част от тези процеси се случват по време на сън и това се нарича консолидация.

Сънят ни е необходим, за да можем да се справим със задачите на ежедневието. Мозъкът обаче не е единственият, който се нуждае от почивка. Освен психически, организмът ни се нуждае от релакс и физически. Нашето тяло се нуждае от по-дълъг период на сън, за да може да възстанови функциите си. По време на почивката на тялото се случват следните процеси:

  • мускулите се отпускат и развиват;
  • обработва се храната и веществата, приети през деня;
  • синтезират се хормони;
  • освобождават се токсини и т.н;

От колко сън обаче имаме нужда?

Сънят ни е нужен за научаването, тъй като всички ние трябва да запазим информацията и да заучим умения, който са от решаващо значение за натрупването на опит, без значение дали ползваме този опит в ежедневието или за научни открития. Ето защо децата, които изучават света и придобиват езикови, социални и моторни умения със спиращо дъха темпо, се нуждаят от повече сън. Тази нужда се определя и от бързо растящият им организъм като цяло. Докато възрастният има нужда от 7-9 часа сън, едногодишните трябва да спят около 11 – 14 часа, децата в училищна възраст между 9 – 11 часа.

По време на тези критични периоди свързани с растеж и учене, младите хора се нуждаят от повече сън за оптимално развитие. Сънят е много важен и за хора, които усвояват знания като ученици студенти и без значение на възрастта. Например, когато сте в сесия вие се лишавате от сън, за да печелите време, с цел да прочетете повече материал и  усвоите повече знания, но без сън полза от това няма, трябва да си осигурите минимум три часа сън в денонощието, за да може да задържите тези знания и да ги ползвате.

За съжаление при продължително лишаване от сън, няма как да го компенсираме с едно голямо наспиване, но все пак наваксването с дълъг на сън е първото нещо, което трябва да направим. За да улесни заспиването и да възпрепятства нощните събуждания, специалистите препоръчват иновативната вода за сън – RELAX ZONE. Тя съкращава времето за заспиване и подпомага пълноценния и здравословен сън.

Освен така важният за заспиването Мелатонин, в RELAX ZONE се съдържат още две изключително ценни съставки: Магнезий и Гама-аминомаслена киселина/ГАМК/. Всички знаем за изключителните свойства на Магнезия и как подпомага дейността на централната нервна система. За свойствата и функциите на ГАМК обаче се знае твърде малко.  Това е незаменима амино киселина, която сваля напрежението и възпрепятства прекомерното изгаряне на нервни клетки.

 RELAX ZONE е природен продукт, който не предизвиква неприятни симптоми като сънливост, отпуснатост и замаяност. С помощта на RELAX ZONE може да си върнете съня обратно. Той е за всички, които:

  • Изпитват трудности при заспиване
  • Спят неспокойно и се будят през нощта
  • Страдат от хронично безсъние

Побързайте и поръчайте революционната вода за сън. Насладете се на здрав, пълноценен и спокоен сън с Релаксзон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *