Колагенът е важен протеин, който е съставен от аминокиселини и се открива при животните. Още от древността, хората са знаели за безбройните ползи от употребата му. Тогава те са консумирали костен бульон за поддържане на костите и кожата си.

Колагенът е основният протеин в съединителните тъкани на тялото. Той ги държи заедно и осигурява целостта, еластичността и регенерирането на кожата, хрущялите и костите.

Той е най-богатият протеин и представлява почти 30% от съдържанието на протеин в човешкото тяло.

Колагенът е тройна спирала на алфа вериги от аминокиселини, които изграждат силни влакна, използвани за структурата на тялото. Производство на колаген в нашето тяло започва да намалява след 20 годишна възраст и тогава започват промените в структурата на нашите кожа, кости и стави.

Колагенът е натурална и безопасна съставка, която може да се приема под различни форми. За разлика от естественият колаген, колагеновите пептиди са по-лесно смилаеми и осигуряват по – висока бионаличност. Този колаген се нарича хидролизиран.

Консумацията на хидролизиран колаген позволява да се извлекат максимално ползите, които съставката може да предложи.

Чрез него може да осигурим на тялото си важни аминокиселини и необходими градивни елементи за подновяване на тъкани като кожа, коса, нокти и др.

Хидролизираният колаген действа като пратеник и задейства синтеза и регенерацията на новите колагенови нишки, които поддържат тъканната структура на кожата.

Той е отговорен също за твърдостта и гъвкавостта на костите, тъй като представлява 70% суха хрущялна маса.

Застаряването, наднорменото тегло и активният спорт могат да причинят преждевременно износване на хрущяла. Това може да доведе до дискомфорт, скованост и „блокиране“ на ставите.

Употребата на хидролизиран колаген е доказано, че стимулира синтеза на клетките в ставния хрущяла и увеличава производството на агрикан и колаген.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОЛЗИ

Коса и нокти

Хидролизираният колаген осигурява структурна основа на коса и нокти. При поглъщането му, аминокиселините се абсорбират и се използват от фоликулните клетки за получаване на кератинов пръстен за здрава коса и заздравяване плочката на ноктите.

Мускули

Колагенът осигурява бързо възстановяване на мускулите, особено след тежко физическо натоварване или спорт.

Отслабване

След прием, колагенът притежава силен засищаш ефект и по този начин контролира апетита и желанието за консумиране на сладки храни.

Сърдечно-съдово здраве

Употребата на хидролизиран колаген може да намали риска от атеросклеротични плаки, а оттам и от инфаркт и инсулт.

Добър холестерол

Редовният прием на високи дози колаген повишава нивата на HDL (добрия) холестерол, който е от изключително значение за нашето здраве.

 

Високи дози хидролизиран колаген тип II се съдържат в супер ефикасния продукт за стави „Остео диамант“.

Това е сравнително нова разработка, която се основава на удивителните противовъзпалителни способности на екстракта от зеленоуста мида и подхранващото и изграждащо хрущял действие на колагена.

Освен тези две природни съставки, в „Остео диамант“ място намират още хиалуронова киселина, глюкозамин и екстракт от Босвелия.

Открийте магията на живот без болка! Заяви своята опаковка „Остео диамант“ веднага и преодолей веднъж завинаги нетърпимите ставни болки.