Зеленоустата мида (Perna canaliculus) е считана за чудотворна храна, защото ползите за здравето, които притежава, са невероятни.  Името ѝ произлиза от специфичната зелена лента по ръба на нейната черупка. Научни изследвания категорично са установили, че зеленоустата мида може не само да намали болките в ставите, но и да повиши значително подвижността, и да намали възпалителните процеси.

Любопитен факт е, че жителите на Нова Зеландия са сред хората с най-малко костно-ставни заболявания в света. Редица проучвания доказват, че този факт се дължи именно на консумация на зеленоуста мида, която е традиционна за местното население.

Направени клинични тествания показват, че лабораторно извлечен екстракт от зеленоуста мида показва силно противовъзпалително и болкоуспокояващо действие .

Зеленоустата мида е ефикасна срещу:

  • Увредени ставни хрущяли;
  • Ревматоиден артрит и остеоартрит;
  • Дегенеративни процеси в ставите;
  • Травми при тежки физически натоварвания;
  • Увредени стави, вследствие наднормено тегло;
  • Спортни травми – изкълчвания, навяхвания.

Данните насърчават фармацевтичната индустрия да насочи погледа си именно към този чудодеен морски дар за създаването на 100% ефикасен продукт срещу болките в костите  и ставите.

В края на 2019 г. международен екип от учени, в чиито редици са световно признати ортопеди, ревматолози, биотехнолози и фармаколози, започва работа по нов природен продукт „Остео диамант“ със зеленоуста мида, който да облекчи страданията на всички, засегнати от дегенеративни костно-ставни изменения.

За да обхванат всички аспекти на ревматичните и ортопедичните заболявания, създателите решават към състава на продукта „Остео диамант“ освен зеленоуста мида, да добавят още ценни природни съставки:

  • екстракт от Босвелия, който да засили още повече противовъзпалителните и болкоуспокояващи свойства на продукта;
  • Колаген тип II – основен градивен елемент на ставите, костите, мускулите и сухожилията;
  • Глюкозамин, който действа като лубрикант и омекотява триенето и натиска върху ставата при движение, с което забавя износването на ставния хрущял;
  • Хиалуронова киселина, заради способността ѝ да задържа влагата и да увеличава синовиалната течност, което я правят незаменимо средство във всяка терапия за костно-ставно здраве.

Ежедневното приемане на „Остео Диамант“ възвръща подвижността, намалява възпалението и облекчава болките в костите и ставите. За да се радвате до дълбока старост на пълна физическа активност, погрижете се за здравето на ставите си с „Остео Диамант“диамантена грижа за вашите кости и стави.