Костно-ставните заболявания представляват съвкупност от различни болестни процеси, които засягат опорно-двигателния апарат. Те са различни по своята същност, произход и развитие, но повечето от тях се характеризират със силна, нетърпима болка и прогресиращ ход на заболяването. Ревматичните болки са с много голяма честота. Почти няма човек над 55 годишна възраст, който да не се оплаква от ревматична болка, макар и по-слабо изразена.

АРТРИТ

Артритът представлява възпаление на една или повече стави. Характеризира се с болка, подуване, скованост, деформации и/или ограничена подвижност. Могат да се образуват костни израстъци или шипове в засегнатите стави, а това засилва болката и влошава подвижността. Възможно е да се чува пукане и престъргване по време на движение.

Това заболяване засяга подвижните или синовиалните части на тялото – ставите на коляното, китките, пръстите, таза и раменете. Артритът не е модерно заболяване, а е наблюдаван от древни времена. Археолози са открили свидетелства за съществуването му в скелетите на неандерталци и други праисторически бозайници. Въпреки, че болестта е позната отдавна, учените не са напълно наясно от причините за възникването му.

Съществуват много различни видове артрит, но най-разпространените са два: остеоартрит и ревматоиден артрит.

Ревматоиден артрит /РА/ – автоимунно заболяване, при което имунната система на засегнатия разпознава собствената си синовия като чужда. В резултат на това възниква възпаление и хрущялът се уврежда и разрушава. Често пъти се разрушават и костните повърхности, защото възпалението на ставите предизвиква отделянето на ензими, които бавно разяждат съседните тъкани.

Организмът тогава замества увредените места със съединителна тъкан, което води до стесняване на ставните цепки и „слепване“ на костите, образуващи ставата. Ревматоидният артрит се появява със скованост, оток на ставите, анемия, повишена температура и често пъти инвалидизираща болка. РА обикновено се проявява между 20- и 40-годишна възраст, въпреки че е възможно да започне и на всяка друга възраст.

Остеоартрит/ Артроза/ Шипове:  представлява износване на хрущяла, покриващ ставните повърхности на костите. Той е дегенеративно ставно заболяване, което понякога се дължи на травма или дефект на синтеза на белтъците на хрущяла. Най – често се дължи на износването на ставите, в резултат на стареене и неправилен начин на живот.

Тогава хрущялът започва да се разпада и обикновено гладката му повърхност става разядена и неравна…. Артрозата засяга най-тежко натоварените с тежестта на тялото стави – коленните, тазобедрените и гръбните, но също така и ставите на ръцете и пръстите. Сухожилията, ставните връзки и мускулите отслабват и вече не могат да поддържат добре ставата.

Тя се деформира, става болезнена, скована и се нарушава функцията на ставата. Костите стават по-чупливи и рискът от фрактури е завишен. С прогресиране на заболяването се образуват костни израстъци, наречени остеофити (шипове). Те се наблюдават при рентгеново/скенер или ЯМР/ изследване и не се отразява на външния вид на болния.

Артрозата рядко се наблюдава при хора под 40-годишна възраст. Болестта засяга предимно хора след 60-годишна възраст и жените страдат три по-често от нея, спрямо мъжете.

Пробив в терапията на остеоартрита

Вече няма причина възрастните хора да страдат от пронизваща болка, а ставите им да са подути и деформирани. С помощта на „Остео диамант“  лактите, тазобедрената става, коленете, гръбнакът и раменете най-накрая ще се движат в целия си диапазон – без болки и ограничения.

Удивителният ефект на „Остео диамант“ се дължи на ударните дози Зеленоуста мида и Колаген, които са вложени в него. Екстрактът от зеленоуста мида е сред най-мощните противовъзпалителни  съставки от изцяло натурален произход, а Колагенът е съставен елемент, без който костите и ставите не могат да функционират.

Но това не е всичко!

В супер иновативния продукт за здрави стави се съдържат още екстракт от Босвелия, изключително важната хиалуронова киселина и глюкозамин сулфат – перфектната комбинация, която:

  • Премахва болките в ставите и гръбначния стълб;
  • Ликвидира възпаленията и намалява отоците;
  • Укрепва ставите и костите;
  • Ускорява възстановяването на увредените участъци.

Удивителният „Остео диамант“ ще намерите в аптеките на ориентировъчна цена от 27 лв. за едномесечен курс! Не пропускайте възможността да се движите спокойно и най- важното: да не Ви боли!

Преодолейте ставните болки веднъж завинаги с помощта на „Остео диамант“.