MOVEMBER – МЕСЕЦЪТ НА МЪЖКОТО ЗДРАВЕ

Ракът на простата е вторият най-разпространен тумор сред мъжете по света – коварното заболяване убива по 43 мъже на час!

Как е възможно да се допусне това, при положение, че този вид рак е на 100% лечим?!

На първо място идва ниската здравна култура на населението и неглижиране на заболяването. Проблемите с простата се приемат за нещо естествено и едва ли не задължително за всеки мъж над 50 години. Липсата на симптоми, които да провокират взимане на каквито и да е мерки е следващата причина. Рядко при липса на болка и затруднение в уринирането, човек търси лекарска помощ.

В начален стадий на тумора не се наблюдават симптоми, които да го издават. Единствено кръвен тест за определяне на туморния маркер /PSA/ може да покаже болестта и да насочи пациента към последващо и адекватно лечение. А може би основната причина е, че мъжете трябва винаги да бъдат силни и не са склонни да говорят и да търсят помощ за своите проблеми. Нека не забравяме, че здравето ни зависи най-вече от самите нас! Рискът от рак на простатата се увеличава с възрастта, но това не означава, че това е заболяване, което засяга само възрастните хора.

Ранната диагностика е единственото средство за успешното лечение. За да насочи вниманието на мъжете и на обществото към тези заболявания, група ентусиасти създават международното движение, наречено Movember (“mo“ – мустак и „November“ – месец ноември на англ. език, който поради този факт е провъзгласен за месец на мъжкото здраве). Целта на движението е да се „промени лицето на мъжкото здраве“ и да има информираност за мъжките здравословни проблеми.

 Ако сте над 50 години, препоръчително е веднъж годишно да си направите профилактичен преглед, независимо от това дали имате оплаквания. А ако имате брат или баща с рак на простатата, направете го още на 45 години.

Уролозите съветват освен редовните профилактични прегледи, да се наблегне и на повишаването на физическата активност, здравословното хранене с богат прием на витамини и минерали, носенето на по-широко бельо, качественият сън и  редовният, но умерен полов живот.

Приемът на хранителна добавка също е един чудесен начин за подпомагане здравето на простатата. Богатите на активни вещества растителни екстракти в „Просталек“ имат невероятно действие върху простата.

„Просталек“ съдържа най-мощните естествени съставки в помощ на простатата: ветрогон, коприва, селен, цинк, глицин и витамин В5. Уникалният натурален състав съдейства за подобряване дейността на простатата и нейното нормално функциониране, подпомага и улеснява уринирането, насърчава сексуалната активност и допринася за регулиране на хормоналната дейност. „Просталек“ се препоръчва от водещите специалисти в България и доказва ефекта си вече повече от 10 години.

Ежедневният прием на „Просталек“ ви помага да се чувствате отново истински мъже!

 

В месеца на мъжкото здраве, купувайки промоционалния пакет с 2 опаковки „Просталек“, получавате като подарък бестселъра на проф. д-р Тодор Патрашков – „Лечение на простатата. Мъжки полови болести“!
В книжарниците безценната книга може да се намери на цена от 9 лв, а с промопакета вие ще я получите напълно безплатно!