Вирусните заболявания в края на зимата и началото на пролетта са сигурен знак за влошен имунитет. Изтощен от дългите зимни дни, в които слънцето не е чест гост, организмът ни е много по-податлив на инфекциите.

И ако вярваме в закона на природата, че човек сам си е виновен за всичко, което му се случва, то отслабеният имунитет е следствие от лоша грижа. Забравете за нездравословните навици, намерете време за разходки на открито, за леко физическо натоварване, обогатете приема си на храна с нужните витамини и ще видите как здравето ви ще цъфти, а вие ще сте в страхотно настроение и форма.

Освен правилното хранене, важен за имунитета е и начинът на живот. Специално за вас събрахме тук петте най-важни стъпки, които ви гарантират силен имунитет във всеки сезон и на всяка възраст!

  • Осигурете си качествен сън. Лекарите казват, че всички важни за правилното функциониране на организма ни хормони, се синтезират в периода от 10 вечерта до 5 часа сутрин. А това означава, че времето след вечеря до полунощ е най-ценно за възстановяване на здравето. Смело можем да кажем, че еликсирът за безсмъртие, който алхимиците са търсили толкова дълго, е здравият сън. Оставете страшните филми и емоционалното напрежение, послушайте класическа музика или медитирайте.
  • Разхождайте се често навън. Начинът ни на живот често ни лишава от този “разкош”, наречен разходка. А тя е необходима почти толкова за тялото ни, колкото и самият въздух. Слънчевите лъчи ни зареждат с витамин D, а също така са и източник на енергия.
  • Бъдете активни. Колкото по-близо сте до природата, толкова по-здрави ще бъдете. Натоварвайте мускулите, за да помогнете на лимфата да се движи. Колкото повече се движите, толкова по-енергични и тонизирани ще се чувствате. Ако можете, занимавайте се с йога, виждайте се с приятели, които ви зареждат позитивно.
  • Намалете захарта, хапвайте плодове и зеленчуци. Да, днес те са истински разкош, предвид цените, да не говорим, че и не са толкова “истински”, колкото трябва да бъдат. Но по възможност хранете се повече с растителни продукти. Ако можете да си направите малка градинка на балкона, ще се радвате на красиво зелено, както и на ценни витамин и минерали. Зеленчуците помагат на организма да се освободи от натрупаните токсини, плодовете ни зареждат с витамини и с енергия.
  • Предвид високите цени на тези важни за здравето ни продукти, най-лесният начин да повишите имунитета си е като заложите на качествена хранителна добавка. „Витазон Макс“ ще ви осигури онази необходима за здравето норма, която трудно бихте си набавили чрез храната. Комплексът съдържа най-важните витамини и минерали. Допринася за нормалното функциониране на имунната система, поддържа в добра форма мускулите и нервната система, предпазва клетките от оксидативен стрес. Всички знаем, че оксидативният стрес води не само до по-бързо стареене, но и до сериозни заболявания, каквито са онкологичните.

„Витазон макс“ ще ви зареди с точно толкова Магнезий, Цинк, Селен и Витамин D, от колкото се нуждаете. За да се радвате на пролетта, внуците и за да сте защитени от вирусите на грипа. „Витазон Макс“  е вашият щит срещу опасностите, които дебнат навън – много здраве и щастливи моменти само с една капсула на ден!