БЕЗСЪНИЕТО ВОДИ ДО ИНФАРКТ

No comments yet

Кога говорим за безсъние?

Безсънието се характеризира като остро или хронично нарушение на съня, което е предпоставка за дневна умора, хиперактивност, влошено социално или професионално функциониране и намалено качество на живот. За да се определи едно състояние като безсъние, то трябва да присъстват един или повече от следните основни критерии, които да продължават най-малко 30 дни:

  • Състояние на трудно заспиване;
  • Често или продължително събуждане през нощта;
  • Преждевременно пробуждане сутрин;
  • Чувство за незадоволителен и непълноценен сън.

​Допреди няколко години се смяташе, че безсънието е симптом на дадено заболяване, а не само по себе си е такова, основавайки се, че не присъства изолирано в голяма част от наблюдаваните пациенти. Това е породено от факта, че безсънието често е съпътстващо различни заболявания: психиатрични, кардиологични, ендокринологични и други заболявания. Въпреки това, последните открития от основни и клинични проучвания поставят под въпрос подхода, който разглежда безсънието само като второстепенно, а не като болест.

Причини за възникването 

Разпространението на нарушенията в съня е силно променлива величина. Според европейската медицинска агенция броят на засегнатите възрастни варира между 30 и 45%. Причината според експертите е застаряващото население с придружаващите го хронични заболявания, които възпрепятстват пълноценния сън. Като основни рискови фактори за възникването му се считат високите нива на стрес, злоупотреба с наркотици, работа на смени, бременност, пътуване през различни часови пояси, безработица, прекомерна тревожност, депресия, психично разстройство и други. Хормоналният дисбаланс по време и преди менструация и менопауза може също да предизвика проблем със заспиването, както и с продължителността на съня. И не на последно място като причина за безсъние се подрежда спането до хъркащ партньор.

Хроничното недоспиване носи сериозен риск за здравето.

Негативните последствия от безсънието могат да бъдат опустошителни и да предизвикат сериозни здравословни проблеми – диабет, сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт. Страдащите от безсъние са с намалена трудоспособност, показват повишен риск от грешки и завишена честота на злополуки, особено с моторни превозни средства, в сравнение с хората с нормален сън. Безсънието обикновено води до сънливост през деня, летаргия и общо чувство на неразположение. Липсата на сън изостря раздразнителността и тревожността, а също така и засилва честите промени в настроението и изпадането в крайности.

За да се справи човек с безсънието, първо трябва да се определи причината за появата му. Веднъж установена, върху нея може да се работи чрез медикаменти или чрез когнитивна поведенческа терапия.Безсънието може да се повлие изключително успешно с допълнителния прием на Мелатонин,  ГАМК (Гама-аминомаслена киселина) и Магнезий – отговорни фактори за качеството на съня в човешкия организъм.

И трите компонента влизат в състава на революционния продукт за проблеми със съня – „RELAX ZONE“, който със своята иновативна течна формула ускорява заспиването и предотвратява събужданията през нощта.

„RELAX ZONE“ може да поръчате тук с безплатна доставка до всяка точка на България!

“Релаксзон” е вода за сън, която подпомага заспиването по естествен и изцяло натурален начин! “Релаксзон” сваля нервното напрежение и повлиява благоприятно релаксацията и нощния покой! “Релаксзон” връща сутрешната усмивка и вие отново сте в кондиция за предизвикателствата на новия ден.


Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *