НАМАЛЕТЕ ПИКОЧНАТА КИСЕЛИНА

Подаграта е често срещана форма на ставно възпаление. Тя причинява внезапни пристъпи на силна болка, обикновено на едно място. Ставата става червена, подута и много болезнена на допир.

Най-често се засяга големият пръст на крака. Пристъпите на подагра обикновено продължават 7-10 дни. Продължителната подагра може да причини образуване на бучки около ставите и може да причини трайни изменения, които да повлияят неблагоприятно на движението ни.

Царската болест

Причина за възникването ѝ е консумация на храни с високо съдържание на пурини. Такива са червените меса, карантии( черен дроб, воденички, сърца и всякакви други субпродукти), миди, мазна риба, бира и други.

Пикочната киселина се обработва и изхвърля навън с помощта на бъбреците ни. В случай обаче на нефрологичен проблем или злоупотреба с богати на пурини храни и напитки, ние можем да получим подагрозна криза.

Разпространението на подагра се е увеличило както при по-възрастните, така и при по-младите хора. Увеличението при по-младите хора не е обяснено, но увеличението при по-възрастните хора, поне отчасти, е свързано с увеличената продължителност на живота, повишеното тегло (затлъстяването е свързано с подагра) и повишената употреба на диуретици. Диуретиците се използват често при хипертония, например, и те повишават нивата на пикочната киселина в кръвта и могат да увеличат риска от подагра.

Лечението

При терапията на болестта трябва да се работи по два метода. От една страна да се лекува болестта с медикаменти и обездвижване, а от друга: да се положат всички усилия да се намали нивото на пикочна киселина в организма.

Вторият подход е по важен, защото подаграта е болест на начина ни на живот и щом се появява, значи трябва да предприемем сериозни мерки, за да избегнем по-опасни последствия.

Това е лесна рецепта за здравословно смути, което освен освежаване за организма ни, ще помогне и за намаляване на пикочната киселина.

Необходими продукти

Ананас – 1 ч.ч. нарязан на кубчета

Той съдържа бромеалин и други ценни растителни ензими, които облекчават болката и тушират възпалението.

Грейпфрут – 1 бр.

Грейпфрутът съдържа голямо количество Витамин С , което помаха при успокоение на възпалението и дискомфорта.

Краставица – 1 бр.

Краставиците са отличен диуретик. Ценните фитохимикали в нея не позволяват кристалчетата от пикочната киселина да достигнат крайните малки стави.

Джинджифил – 2 малки парчета

Той облекчава възпалението и подпомага организма да се пречисти от шлаки и токсини.

Разбъркайте всичко в блендера и овкусете по собствена преценка. Пийте всеки ден по една чаша преди хранене от вълшебната смес. В рамките на няколко дни ще получите облекчение на дискомфорта и ще намалите нивата на пикочна киселина в организма.

Друг надежден метод с доказано добър резултат е билковият продукт „Подагразон“.

Разработван 4 години и тестван повече от 9 месеца, природният „Подагразон“ показва впечатляващи резултати при намаляването на пикочната киселина. Напълно безопасно и без странични ефекти, натуралният микс овладява подагрозната криза и съдейства за извеждането на кристалчетата вън от организма.

От изключителна важност е да се намали общото ниво на пикочна киселина в тялото. Природните съствки в „Подагразон“ подпомагат отделянето на пикочна киселина през бъбреците, благоприятстват разграждането на кристалчетата, както и спомагат за намаляване на производството ѝ в организма.

Подагразон:

  • Ефикасно намалява високите нива на пикочната киселина в кръвта, предотвратявайки отлагането на нейните кристали около ставите;
  • Притежава мощно антиоксидантно действие и доставя на организма изобилие от антоцианини, флавоноиди и обезболяващи съставки, които успешно действат срещу възпалението и сковаността;
  • Спомага за изхвърлянето на пикочната киселина от организма и допринася за намаляване на пристъпите, придружени със силна болка.