Със сигурност сте забелязали, че след консумирането на определени групи храни,  често се случва да сме с подут корем и образувани газове. Основната причина за това е, че консумираме храни, които причиняват подуване на стомаха, което го набъбва. Конкретно има 11 храни, които трябва да се избягват, ако искаме да имаме плоско коремче.

 1. Прясно мляко

Много се говори и пише за лактазната непоносимост. Доказано е, че тя съществува при повечето от нас, възрастните. Въпреки непоносимостта ни към прясно мляко, много от нас продължават да го консумират, било то само в кафето. Тогава организмът ни се опитва да го преработи и започват неприятните усещания като стомашни болки, диария или запек.

 1. Ябълки

Въпреки, че са един от най-консумираните плодове, при малко хора успяват да бъдат смелени и обработени правилно. Главната причина е високото съдържание на фибри, фруктоза и сорбитол. Консумацията им е препоръчителна отделно и по-скоро като междинно хранене, но в никакъв случай да не се смесва с храната или пък да се приема като десерт.

 1. Сол

Консумацията му в излишък води след себе си задържане на течности и подуване, подпухване и покачване на кръвното налягане Солта е на много места около нас, а не само в солницата. Под различни форми е вложена в минерални води, медикаменти и храни. Избягвайте също така преработените храни.

 1.  Бял хляб

Експертите съветват да го избягваме от нашата диета, ако искаме да имаме плосък корем. По-добре го заменим с пълнозърнест хляб, който се усвоява много по-лесно от организма.

 1.  Пикантни храни

Люти чушки, черен пипер, индийско орехче и чесън са сред храните, които карат стомаха да отделя повече киселини и оттам се появяват дразненето и възпалението.

 1. Плодови сокове

Вода трябва да се пие, а не сокове и фрешове, които след като са изцедени махат всички фибри и имат високо количество на захар, макар и естествена захар – фруктоза. Постоянно се коментира за това, че фруктозата води до увеличаване на триглицеридите, покачва риска от стеатоза на черния дроб и повишава нивата на пикочната киселина. А на всичкото отгоре и един от причинителите на газове и подуване на корема.

 1.  Мазна храна

Въпреки, че мазните храни са вкусни и все по-често ни се иска да ги хапваме, консумацията им трябва да се ограничи. Умерената консумация на мазни храни, без да добавяме сосове към тях не е чак толкова вредна за нашия корем. Чудесна алтернатива на мазната храна е авокадото – съдържа много мазнини, повечето от които полезни и лесно смилаеми.

 1. Сурови зеленчуци

Трябва да ги избягваме, ако не искаме подут стомах и газове. Те са много богати на целулоза и затрудняват храносмилането. Зеленчуците могат да се консумират умерено и за предпочитане е да бъдат приготвени на пара, с цел по-лесно усвояване от организма.

 1.  Дъвки

Не ни служи за храна, но пък често я консумираме. Когато дъвчем ние само си пълним стомаха с въздух, който ще ни докара газове.

 1.  Алкохол

Всички знаем за вредата от злоупотребата с него. Ако успеем да се контролираме и да изпием само една чаша, това няма да навреди кой знае колко върху стомаха ни и като цяло върху здравето ни.

 1. Газирани безалкохолни и алкохолни напитки

Въглеродният диоксид съдържащ се в тях причинява кошмарно подуване и газове. Дори да сте почитатели на газираната вода, която не съдържа калории, избягвайте употребата и, ако искате плоско и стегнато коремче.

И все пак сме хора, а не роботи. Не винаги сме в състояние да устоим на нещо любимо. Тогава на помощ идва природната медицина, която има лек за всичко. Конкретно в случая, това е натуралният продукт „Гастрозон“. В него се съдържат всички познати билки, които облекчават стомашното неразположение и премахват газовете. Добавените в „Гастрозон“ храносмилателни ензими улесняват смилането и усвояването на хранителните вещества и ни спасяват от тежестта и подуването след хранене.

„Гастрозон“ е за всеки, който изпитва често някои от следните симптоми:

 • Тежест след хранене
 • Режеща болка в корема
 • Газове и подуване на корема
 • Запек

Възползвайте се от привилегията да се храните с любимите си вкусове, без това да пречи на Вашия комфорт и самочувствие. Поръчайте „Гастрозон“ и ще го получите с безплатна доставка до всяка точка на страната.

„Гастрозон“ – решава проблема с корема!