Естествените продукти със спазмолитично действие са използвани в традиционната медицина за облекчаване на различни заболявания от далечното минало. Въпреки, че сега повечето съединения, които лекуват болките от спазмите са синтетични и полусинтетични, традиционната употреба на билки, чайове и натурални хранителни добавки с екстракти от тях е все още актуална.

Анасонът е едно от най-старите лечебни растения, доказало своята мощ през вековете. Представлява едногодишна тревиста билка с високи между 30-50 см. зелени или жълти семена, които се срещат най-често в регионите на източното Средиземноморие, западна Азия, Близкия Изток, Мексико, Египет и Испания. Освен във фармацевтичната индустрия, екстрактът и маслото му се използват също и в хранително-вкусовата промишленост като ароматизиращ агент за рибни продукти, сладоледи, сладкиши и други.

Полезното си действието върху храносмилателния тракт се дължи на активното съединение анетол. Анасонът е богат и на мастни киселини, сред които палмитинова и олеинова. Изолират се в по-малки количества и в зависимост от географското местоположение терпенови въглеводороди, фенолни гликозиди, естрагол, кумарини, скополетин и други активни и полезни субстанции, на които се дължи чудодейното му действие. А то не е едно…

Поради добре установената традиционна употреба, етеричното масло и екстракт от плодовете му многократно са били проучвани за доказване на ефективност при: антимикробно, противогъбично, антивирусно, аналгетично, мускулно-релаксиращо и спазмолитично действие.

 • Лечебното растение действа благоприятно върху стомашно-чревния тракт и подпомага храносмилането. Облекчава спазмите на гладката коремна мускулатура, потиска прекомерните контракции на червата и значително намалява увреждането на стомашната лигавица.
 • При пациенти с диабет и инсулинова резистентност, екстрактът от Анасон показва контролирано намаляване на глюкозата в кръвта и понижаване на LDL (лош) холестерол.
 • Екстрактът от Анасон има силно антибактериално и противогъбично действие, особено срещу най-разпространените щамове: Ешерихия Коли, Стрептококови и Стафилококови бактерии.
 • Резултатите от проведени 8 седмични проучвания доказват, че маслото от Анасон има благоприятен ефект при дисменорея и менопауза, като облекчава наполовина прекомерното изпотяване и горещите вълни.
 • Екстрактът от Анасон показва силно аналгетично и противовъзпалително действие, сравнимо с това на Аспирин.
 • Малко известен факт е, че Анасонът е мощен антиоксидант, който успешно елиминира вредните свободни радикали.

Анасонът заема централно място в най-новият продукт за коремен комфорт – Gastro Zone®.

В съчетание с добре познати и също доказали своята ефективност билки като Мента, Копър, Ким и Джинджифил, активните съставки в Анасона безпощадно елиминират коремната болка и спазмите на стомаха и червата. В Гастрозон® има добавени микс от храносмилателни ензими, които подобряват смилането на храната още в стомаха. Цялостният комплекс в Гастрозон® :

 • Подпомага храносмилането;
 • Облекчава спазмите, болката и неразположението в стомаха и червата;
 • Освобождава червата от натрупаните газове и възпрепятства повторната им поява;
 • Елиминира киселините и рефлукса;
 • Ускорява ферментационните процеси в червата;
 • Допринася за лекота и комфорт след хранене.

Гастрозон® е пробив в натуралната терапия на проблемите с храносмилането. Гастрозон® е иновативен природен продукт, който винаги помага. Убедете се сами – ефектът идва мигновено, веднага след приема.