За съжаление много от нас и нашите близки страдат от очни проблеми: замъглено виждане, сухота в очите, парене, наличие на светкавички/прашинки, възпаление и/или раздразнение.

Обикновено в началото неглижираме проблемите и посещаваме офталмолог чак когато сипмтомите са ясно изразени, а това забавяне може да доведе до необратими вреди за зрението.

Очите са сложни органи, които изискват ежедневна грижа, за да функционират правилно. Ето защо за добро зрение трябва да осигуряваме нужните витамини и хранителни вещества, от които зрителният апарат се нуждае.

Има 2 ключови витамина, които помагат да се поддържа здравето на очите:

Витамин А:

Витамин А играе решаваща роля за зрението, като поддържа чиста роговицата, която е външната обвивка на окото. Също така се използва от ретината в началото на зрителния път и помага да виждаме в условия на слаба светлина.

Този витамин е изключително важен и за поддържането на смазката на окото. Недостигът на ценното вещество може да доведе до суха очна повърхност и затруднено виждане при слабо осветление и през нощта.

Някои проучвания показват насърчаващи резултати, че витамин А може да намали риска от катаракта (перде на окото) и свързаната с възрастта дегенерация на макулата.

Витамин Е:

Много от болестите на очите се дължат на т.нар. оксидативен стрес, който представлява дисбаланс между антиоксидантите и свободните радикали в тялото.

Когато има повече свободни радикали, отколкото антиоксидантите могат да поддържат в баланс, може да се достигне до състояние, в което свободните радикали започват да увреждат клетките и дори да ги унищожат.

Витамин Е е мощен антиоксидант, който помага да защитим клетките си – включително очните клетки – от увреждане от свободните радикали.

Този витамин помага също на клетките да регенерират, има противовъзпалително действие и насърчава дейността на имунната система.

Тези така важни витамини за очното здраве се съдържат в  новия 100% природен продукт „Визиозон“.

В състава на „Визиозон“ влизат още и задължителните за всяка очна терапия Лутеин и Зеаксантин, които подхранват очите и ги предпазват от уверждане , както и Гинко билоба и Зелен чай-едни от най-мощните антиоксиданти, познати в природата.

Редовният прием на „Визиозон“ ще подпомогне за по-добро зрение, защита на очите и подхранване на зрителния апарат с необходимите за неговото правилно функциониране хранителни вещества.