Дори и да се чувстваме добре и привидно да ни няма нищо, нашите очи може да са изложени на заболяване, за което да разберем в по-късен етап от развитието му. Това се случва поради факта, че повечето очни заболявания започват и протичат безсимптомно.

Остаряването увеличава значително риска от някои очни заболявания. Други рискови фактори за появата им са наднорменото тегло и фамилна обремененост.

Някои заболявания като диабет или високо кръвно налягане също могат да увеличат риска от заболявания.

Всеки ден може да предприемаме прости стъпки, с които да поддържаме очите си здрави. Тези съвети ще Ви помогнат да защитите очите си от нещата, които могат да им навредят.

  • Спрете да пушите и да посещавате задимени затворени пространства. Освен вреди за белите дробове, кожата и стомаха, цигареният дим действа пагубно и върху очите. Увеличава риска от макулна дегенерация и катаракта, а освен това може да увреди и зрителния нерв.
  • Носете слънчеви очила. Защитете очите си от слънцето, като носите слънчеви очила дори и в облачно време. Очилата задължително трябва да бъдат с UVA и UVB защита.
  • Бъдете активни. Спортът и разходките на открито намаляват риска от здравословни състояния, които могат да причинят проблеми с очното здраве: диабет, високо кръвно налягане и висок холестерол.
  • Дайте почивка на очите си. Гледането на телевизия или дълго взиране в монитора на таблета или телефона може сериозно да измори очите. Правете си почивка на всеки 20 минути, като се опитайте са гледате нещо на около 5 метра далечина, за минимум от 20 секунди.
  • Употребявайте хранителни добавки за очното здраве, които са богати на лутеин, зеаксантин и витамини А и Е. Това са незаменими източници на ценни антиоксиданти, които предпазват очите и могат да предотвратят и/или забавят значими заболявания като макулна дегенерация и катаракта.

Най-новата разработка на българската компания „Зонафарм“ е точно такава – суперкомплекс за здрави очи Visio Zone. Съчетание от незаменими елементи за очното здраве, в комбинация с витамини и растителни екстракти превръщат  Visio Zone в една от най-богатите растителни формули, създавани за здравето на очите.

„Визиозон“ е за всеки, който:

👉Страда от замъглено виждане;
👉 Усеща напрежение в очите;
👉 Има проблем с фокусирането;
👉 Усеща сухота в очите;
👉 Изпитва парене и дразнене в очите;
👉 Страда от чувствителност към светлина;
👉 Прекрава дълго време пред телевизора или компютъра;
👉 Мъчи го светкавици/прашинки в очите.

„Визиозон“ се приема веднъж дневно и се предлага в опаковка от 30 капсули, достатъчни за цял месец.

Защитете и пазете очите си здрави – те са прозорецът Ви към света.